En aquesta edició comptarem amb una renovada exposició de peces pertanyents a les col·leccions d’entitats públiques i privades dedicades a la conservació de vehicles històrics de servei públic i militar.

La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Històric dels Bombers de Barcelona i els Bombers de Manresa concorren a aquesta edició amb quatre vehicles, tres d’ells en perfecte estat de restauració i funcionament, que participaràn a l’exposició permanent i en diverses activitats del Moving Show.

Del parc de Manresa arribarà un Renault MZ de 1930; un tipus de camió que té el seu origen a la fi de la I Guerra Mundial. Té un motor de 3100 cc, entre 17-20 CV, 4 marxes i una bomba amb un cabal de 1300 l / m. I un Ford T (1924), 2900 c.c., 15 CV i 2 velocitats. Tots dos vehicles en perfecte estat de restauració.

Per altra banda, Bombers de Barcelona mostrarà un Delahaye 84 PS (Primer Socors), model derivat dels turismes Delahaye 84, i adaptat per la mateixa fàbrica com a camió de bombers. Aquest vehicle, ja restaurat, va ser fabricat el 1923, té 2910 c. c. 28 CV., 3 marxes i bomba amb cabal de 1300 l / m. La quarta proposta de l’exposició és un Ford A turisme calmen 4 portes, de 1928 amb motor 2033 c.c., 28 CV, i 3 marxes; aquest vehicle va ser rescatat per la Plataforma l’any passat després de molts d’abandonament i en un breu s’iniciarà el procés de restauració.

Militaria: conteses internacionals

La secció de Vehicles Militars de l’Associació de Vehicles Històrics i Altes Prestacions van a aquesta edició de Autoretro desplegant un campament amb diversos vehicles de diferents conteses bèl·liques internacionals (II Guerra Mundial, Guerra del Vietnam, etc.). El destacament comptarà amb personal, trinxeres, vehicles, serveis sanitaris, personal, etc.

Entre els vehicles participants en aquesta recreació podrem veure:
GMC 352 de 1942. Segona Guerra Mundial
Dodge M37. Conteses de Corea i Vietnam
Jeep Willys
Harley Davidson amb sidecar de la Segona Guerra Mundial
Dodge WC 51 de 1952

TMB – Sagalés – ARCA: història del transport urbà i interurbà
Es suma a la proposta expositiva d’AutoRetro en aquesta edició la companyia Transports Metropolitans de Barcelona-TMB a través de la seva Fundació, entitat encarregada, entre altres activitats, de protegir i promocionar el patrimoni històric d’aquesta societat; l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA), que té per objectiu preservar la conservació d’autobusos i la divulgació de la història d’aquest tipus de transport públic; i Sagalés, una de les principals empreses de transport interurbà per autobús de Catalunya, que atresora una interessant col·lecció de vehicles.

TMB Sagalés i Arca presentaran conjuntament una mostra que aproximi als visitants els serveis públics d’autobús que circulaven a la ciutat de Barcelona i en línies regulars de transport de viatgers entre diverses poblacions de Catalunya en el passat segle. Set vehicles conformaran aquesta exposició amb unitats utilitzades entre 1909 i 1985.

Aquestes tres entitats han desenvolupat una interessant tasca de recuperació del seu patrimoni històric, comptant totes elles amb una important col·lecció de vehicles i objectes que permeten conèixer l’evolució de la societat a través dels seus serveis de mobilitat.

AutoRetro serà el marc en el qual TMB, Sagalés i Arca presentin la X edició del Ral·li Internacional d’Autobusos Clàssics, esdeveniment del que són organitzadors i que se celebrarà al juny de 2019.

Vehicles en exposició:

  • PEGASO 6035-A (1968)
  • PEGASO 6038 (1985)
  • ACLO (1948)
  • CHAUSSON (1955)
  • HISPANO SUIZA (1909)
  • BARREIROS (1969)
  • DODGE (1940)

 

Pin It on Pinterest

Shares
Malcare WordPress Security