Jaime Sánchez, un apasionat de SEAT i que atresora una completíssima col.lecció de clàssics de la marca, col.labora en aquesta edició d’AutoRetro amb una sel.lecció de set unitats del model 1400, el primer que la marca va acoblar a Barcelona l’any 1953, amb components italians.

El SEAT 1400 es va dissenyar originàriament per a transportar als funcionaris del Govern d’Espanya i a aquells ciutadans posseïdors de les butxaques millor dotades de la societat espanyola, ja que aquest model va sortir al mercat amb un preu prohibitiu: més de 121.000 pessetes “de l’època”.

Era car però elegant. Un somni: amplitut interior, discreció exterior, certa inspiració americana en la seva línia, quatre portes, motor de quatre cilindres en línia, 44 CV, i una velocitat de 125 km/h. I va triomfar.

La seva presentació en societat a la Fira de Mostra de Barcelona li va generar a la marca una cartera de comandes de 10.000 unitats. Va augmentar la producció, va baixar el preu i l’efecte 1400 va ser imparable. Amb components ja 100% nacionals, l’exitosa berlina inicial va permetre nous desenvolupaments i el 1400, que es va fer familiar de cinc portes, va oferir múltiples possibilitats: ambulància, taxi, furgonetes, “limusines”, i fins i tot vehicles fúnebres.

Pedro Serra, considerat el millor carrosser espanyol de tots els temps, també va reinterpretar aquest icònic model, creant la versió descapotable Sport Spider.

El SEAT 1400 va deixar de produir-se al 1964. En 11 anys van sortir de la factoria barcelonina 98.114 unitats.

Al fil d’aquesta exposició, la revista Cotxes Clàssics organitzarà, a l’escenari d’ERMEvents, una xerrada col·loqui sobre el naixement de SEAT com a empresa i marca i la seva evolució en els anys de fabricació del 1400. Aquesta acció estarà coordinada per l’historiador i periodista Pablo Gimeno.

Pin It on Pinterest

Shares
Malcare WordPress Security