L’escenari ERMEvents d’AutoRetro acollirà un acte d’homenatge i reconeixement a la trajectòria professional de Jaume Alguersuari Tortajada (Barcelona, ​​1950), expilot de motociclisme, periodista gràfic, editor i promotor de esdeveniments.

Jaume Alguersuari ha dedicat tota la seva vida a l’esport del motor. Com a pilot de motociclisme va ser campió d’Europa de resistència, guanyador de les 24 hores de Montjuïc en la categoría de 250 cc, i guanyador del Bol d’Or de les 24 hores de Le Mans en la categoria de 250 cc amb la marca Montesa. A més, va ser campió d’Espanya Júnior en la categoríaa 250 cc el 1969, i subcampió d’Espanya de Velocitat en 500 cc.

La passió pel periodisme podria ser genètica. El seu pare, Francisco Alguersuari Durán, era fotoperiodista i al costat d’ell es va iniciar en el periodisme gràfic. D’aquelles fotos, de les carreres i del seu inquiet instint va néixer la revista Solo Moto i posteriorment el grup editorial Alesport.

La seva trajectòria professional brillant no es va quedar aquí. L’esport del motor i la competició tiraven molt, i de la seva ment sorgien idees, de les idees projectes, i dels projectes esdeveniments esportius que van permetre generar excel·lents pilots de motociclisme i automobilisme.

Jaume Alguersuari va capitanejar el naixement del Trial Indoor Barcelona, ​​i més tard el Supercross i l’Enduro; el Criterium Solo Moto; i el Superprestigio Dirt Track. Al 1998 desembarca a l’automobilisme amb la creació de la Fórmula Nissan, que posteriorment seria anomenada World Series by Nissan i, finalment, World Series by Renault.

Jaume Alguersuari Tortajada va contribuir a que pilots com Sito Pons, Alex Criville, Marc Gene, Fernando Alonso, Jaume Alguersuari Jr. o Carlos Sainz, entre molts altres, complissin el seu somni de ser campions.

Pin It on Pinterest

Shares
Malcare WordPress Security