En aquesta edició d’AutoRetro es posarà de manifest el caràcter emprenedor de la indústria de l’automoció a Barcelona a la dècada dels 50. En el segment de les dues rodes el testimoni l’aportarà Motors i Motos SA, l’empresa taller que van fundar els germans Josep i Jaume Aragall Martorell al 1953 i que va donar lloc a la marca Mymsa. Les motocicletes van inundar les carreteres catalanes en aquells anys. Una exposició d’una vintena d’unitats ens recordarà l’empenta d’aquesta firma que va acabar desapareixent el 1963, però que en el període 1954-1958 va vendre més de 3.800 unitats de motocicletes de 125 i 175cc. Mymsa també va desenvolupar tricicles comercials.

El Moto Club Bultaco Sport Classic i el Museu de la Moto celebren amb nosaltres el 60è aniversari de la creació de Bultaco (1958-2018) amb diverses activitats, totes elles molt dinàmiques. Veurem en acció a la Bultaco Cazarrecords, un exemplar únic al món que al 1960 va batre cinc rècords mundials,  que cobrirà el traçat del Moving Show al costat de sis unitats de velocitat de la marca, algunes d’elles molt singulars. Totes les motocicletes es reagruparan al paddock del pavelló 1 i el dissabte està prevista la celebració d’una macroconcentració d’aficionats i motocicletes.

I no ens baixem de la moto, perquè en aquesta edició celebrarem els 50 anys llargs que té una de les motocicletes més populars del món: la Norton Commando. Una extensa exposició apadrinada pel Norton Owners Club Espanya ens mostrarà el caràcter esportiu d’aquesta motocicleta, que va deixar de produir-se al 1977 per tornar renovada al mercat al 2006.

Pin It on Pinterest

Shares
Malcare WordPress Security